Nově v naší nabídce terarijní osvětlení značky Repti Planet.

V současné době nabízíme Kompaktní UV zářivky s podílem UVB složky a UVB výbojky. Výbojka má proti zářivce řadu výhod slouží zároveň jako zdroj tepla, viditelného světla a UV záření.

Kvalitní zdroje tepla, světla a UV záření jsou důležité pro zdravý plazů.  Dostatek a správné spektrum světla mají vliv na celkovou aktivitu a vybarvení zvířat. Složka UV-B má vliv na syntézu vitamínu D. Podle našeho názoru je mnohem vhodnější zvířatům poskytnout kvalitní zdroj světla než dodávat vitamín D3 v syntetické formě vitamínů typu Kombisol AD3.U vitamínů rozpustných v tucích může dojít snadno k předávkování. Což při použití kvalitních zdrojů UV-B záření nehrozí.

Nejnáročnější na kvalitní světlo jsou zejména denní ještěři jako jsou chameleoni, leguáni nebo například Agama vousatá. UV-B kompaktní zářivky (tzv. úsporky) jsou vhodně jší spíše do menších terárií a dosah UV-B záření není tak elký jako u výbojek.

Do velkých terárií s denními ještěry a želvami bychom doporučili spíše výbojku. Výbojky reptiplanet se vyrábí ve třech vatážích 80  W, 125 W a 160 W.  Ke svému zapojení nepotřebují předřadník.

P1410756 P1410757